درباره ی کتاب زندگی نامه بزرگان کرمانشاه:
فرشید یوسفی از سال ۱۳۵۰ تا ۱۳۹۰ حدود ۴ دهه بر روی این کتاب کار کرده و بزرگان کرمانشاه را از قرن اول هجری تا سال ۱۳۰۰ مشخص و معرفی کردهاست. این افراد از گروههای مختلف از جمله هنرمندان، ادیبان، فضلا، دانشمندان و روحانیون اهل کرمانشاه بودند. در جلد نخست این اثر حدود ۲۰۰ نفر از این بزرگان را از قرن اول تا سیزدهم معرفی شدهاند. جلد دوم نیز نامداران شهر کرمانشاه را از سال ۱۳۰۰ تا ۱۳۹۳ معرفی میکند.
فرشید یوسفی در مصاحبه ای درباره ی این کتاب گفته است:
«عشق من چاپ این کتاب (زندگینامه بزرگان کرمانشاه) بود دلم حداقل یک تشویق لفظی میخواست. تشویق مردم بسیار است و باعث میشود که تمام خستگیهای ۴۰ ساله را فراموش کنم. آنقدر مردم به من محبت کردهاند که حد و حساب ندارد. خدا را شکر به آنچه میخواستم رسیدم. کتابی چاپ کردم که مردم به خوبی از آن استقبال کردند.» (منبع)
بخشی از زندگی فرشید یوسفی نویسنده ی کتاب زندگی نامه بزرگان کرمانشاه:
در سال ۱۳۲۰ در شهر کرمانشاه به دنیا آمد. در یک سالگی پدرش را از دست داد. در همان شهر درس خواند و معلم شد. یوسفی به سرودن شعر به دو زبان فارسی و کردی جنوبی پرداخت و همچنین به پژوهش در رابطه با تاریخ شهر کرمانشاه و نامداران این منطقه پرداخت و ۱۴ کتاب را در این باره به چاپ رساند. او بیش از هر چیز به خاطر کتاب شعر «ئاگرواران» شناخته شد که مجموعهای از غزلهای کردی جنوبی و فارسی کرمانشاهی بود که از شاعران کرمانشاهی گلچین کرده بود.
او همچنین کتابی را با عنوان «زندگینامهٔ بزرگان کرمانشاه» به چاپ رساند که جلد دوم آن چهاردهمین اثر وی بهشمار میرود. یوسفی از سال ۱۳۵۰ تا ۱۳۹۰ حدود ۴ دهه بر روی این کتاب کار کرده و بزرگان کرمانشاه را از قرن اول هجری تا سال ۱۳۰۰ مشخص و معرفی کردهاست. این افراد از گروههای مختلف از جمله هنرمندان، ادیبان، فضلا، دانشمندان و روحانیون اهل کرمانشاه بودند. در جلد نخست این اثر حدود ۲۰۰ نفر از این بزرگان را از قرن اول تا سیزدهم معرفی شدهاند. جلد دوم نیز نامداران شهر کرمانشاه را از سال ۱۳۰۰ تا ۱۳۹۳ معرفی میکند.
چهوهیل خومار و خهت و خاڵی ئاوا |
|
تیتاڵی و ناز و شوور و حاڵی ئاوا |
ههی نام خودا، نۊر عهلی وهی قهدده |
|
یه توحفهێ کام باخه ماڵی ئاوا |
ترجمۀ فارسی: چشمان خُمار و خط و خالش آبادان باد؛ شوخطبعی و ناز و شور و حالش آبادان باد؛ بارکالله، نور علی بر قامتت بتابد؛ این تحفۀ کدام باغ است، خانهاش آبادان باد.
برای دسترسی به آثار بیشتر در زمینه ی تاریخ کرمانشاه کلیک کنید:
تاریخ کرمانشاه
برای دسترسی به آثار بیشتر از فرشید یوسفی کلیک کنید:
چمری
برای دسترسی به آثار بیشتر از انتشارات دیباچه کلیک کنید:
انتشارات دیباچه
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.